Utviklingsverktøy:

MPLAB-utvidelser for VS Code

Microchip lanserer utvidelser for MPLAB som støtter import og bruk av utviklingsverktøyet i VS Code.

Publisert

Ved å utnytte allsidigheten til Microsoft Visual Studio Code (VS Code), har Microchip Technology gitt ut en tidlig tilgangsversjon av MPLAB Extensions for VS Code.

Denne lanseringen skal gi innvevd-designere verktøy for å importere prosjekter fra MPLAB X Integrated Development Environment (IDE) til VS Code mens de fortsatt har tilgang til Microchips feilsøkings- og programmeringsstøtte. Dette initiativet er en del av Microchips langsiktige strategi for å utvide sine tilbud og betjene utviklere som arbeider innenfor VS Code-økosystemet, opplyser selskapet.

MPLAB X IDE er et utvidbart og konfigurerbart programvareverktøy som inneholder kraftige verktøy for å hjelpe utviklere med å oppdage, konfigurere, utvikle, feilsøke og kvalifisere innvevde design for de fleste mikrokontrollere og digitale signalkontrollere fra Microchip. VS Code-utvidelsene slår sammen egenskapene til MPLAB X IDE med fleksibiliteten til VS Code for å skape et mer sømløst og effektivt utviklingsmiljø for både nye og eksisterende kunder, skriver selskapet i en pressemelding.

Disse produktene blir utgitt under et tidlig-tilgangsprogram for å gi kundene de essensielle verktøyene raskt, mens Microchips utviklingsteam fortsetter å forbedre utvidelsene basert på tilbakemeldinger fra brukere.

Under denne tidlige tilgangen inkluderer MPLAB-utvidelsene for VS-kode funksjoner som MPLAB X IDE-prosjektimport og muligheten til å kompilere, programmere og utføre grunnleggende feilsøking med en hvilken som helst støttet Microchip-enhet. I tillegg kan MPLAB Data Visualizer brukes i VS Code gjennom en utvidelse, som gir brukerne muligheten til å se hva som skjer på enheten under kjøring.

Fremtidige oppdateringer vil integrere MPLAB Code Configurator i VS Code for å hjelpe til med å sette opp forhåndskonfigurerte prosjekter. Utviklingen har også startet på en VS-kodeutvidelse for MPLAB Machine Learning Development Suite og en ekstra MPLAB-utvidelse for AI-kodegenererende assistanse for å gjennomgå og forbedre kode fra innsiden av utviklingsmiljøet.

Powered by Labrador CMS