Hapro har signert produksjonsavtale med Easee

Easee AS har inngått en viktig leverandøravtale med elektronikkprodusenten Hapro Electronics AS på Jaren. Hapro skal produsere høye volum av laderobot for elbiler for kunden i årene fremover, med oppstart av volumproduksjon allerede i mars. Og de trenger flere ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Stavangerbaserte Easee ble opprettet av tre gründere i januar 2018, med en visjon om å forme fremtidens strømnett. Siden oppstarten for tre år siden har Easee gjort enorm suksess i sine markeder. De har utviklet kanskje verdens smarteste laderobot til elbiler. En løsning som i 2019 er solgt for over 100 millioner kroner til 7 ulike land, og salgsutviklingen fortsetter å vokse.

Norsk produksjon
I sterk konkurranse med andre potensielle leverandører falt valget på Hapro som produksjonspartner. For Easee er det svært viktig å ha produksjon i Norge.

– I tillegg til å styrke Norsk elektronikkproduksjon er det essensielt for oss å finne partnere som ser verden på samme måte som oss og setter menneskene først. Easee skal ta markedet i Storbritannia med storm i år og har en nyutviklet laderobot klar som både markedet og strømnettet vil elske. Vi føler oss trygge på at Hapro er rett valg for Easee og at vi er godt rustet til å løse alle utfordringene vi står ovenfor sammen, sier Torstein Midtbø, Supply Chain Director i Easee. 

Avtalen er for øvrig i tillegg til den de allerede har med Norautron i Horten. På grunn av sterk vekst må kapasitet og volum økes ytterligere. 

Hapro Electronics har mottatt første ordre fra kunden, med leveranser til en verdi av omkring 80 MNOK og med en betydelig oppside i løpet av året. Samarbeidsavtalen sikrer produksjon i første omgang i en treårsperiode, med gode muligheter for videre utvidelser.

 – Vi er svært stolte av å vinne denne kontrakten og retter en stor takk til Easee for et godt og konstruktivt samarbeid i forhandlingene, sier Tor Asak Giæver, administrerende direktør i Hapro Electronics AS. – Dette er et resultat av langsiktig markedsarbeid, effektiv produksjon og forbedringsarbeid. Dette viser at vi har en meget sterk posisjon som produksjonspartner. Denne posisjonen skal vi ivareta videre fremover, og med et slikt samarbeid kan vi styrke vårt teknologigrunnlag videre i form av flere investeringer i vår maskinpark, sier Giæver.

Flere arbeidsplasser
Med en kontrakt av slik betydning sikres arbeidsplasser ikke bare på Hapro, men også utover i leverandørkjeden i norsk industri. Volumbehovet er enormt, og Hapro er allerede i gang med rekrutteringsprosessen for å knytte til seg flere ansatte.

– Det vil i første omgang dreie seg om en utvidelse av selskapet på inntil 40 årsverk, sier Giæver. Det vil være behov for å styrke produksjonsapparatet, støttefunksjoner og ledelse. Det har vært mange søkere til de allerede utlyste stillingene, men det vil også komme flere utlysninger i nærsonen.

Sterk vekst
Hapro Electronics legger bak seg to år med sterk vekst med en salgsøkning på omkring 220 millioner kroner. Dette tilsvarer ca. 55 prosent vekst sammenlignet med 2018, og veksten på bunnlinjen er også positiv. Denne utviklingen ser ut til å fortsette videre de neste årene. Bedriften ser for seg et krevende, men meget spennende 2021.

Powered by Labrador CMS