Sensorer:

Plassbesparende Hall-effekt sensorer

Nye plassbesparende Hall-effekt sensorer fra Diodes Inc. skal gi nøyaktige hastighets- og retningsdata, og er i tillegg godkjent for biler.

Publisert

Diodes Incorporated (Diodes) lanserte denne uken en ny serie med følsomme Hall-effekt sensorer. Komponentene i den robuste AH39xxQ-serien skal gi nøyaktige hastighets- og retning eller to uavhengige utganger.

Sensorene er ifølge produsenten utviklet for industrielle og bilrelaterte anvendelser, slik som å detektere roterende- og lineær hastighet/retning og bestemme vinkelposisjon til en roterende aksling.

I tråd med kravene til bilbatterier fungerer sensorene over et bredt forsyningsspenningsområde fra 2,7 V til 27 V. De har også en 40V absolutt maksimaltoleranse, noe som gjør dem i stand til å håndtere 40V lastdumper på en sikker måte. I tillegg beskytter -18 V omvendt spenningsbeskyttelse mot feil batteritilkoblinger. For ekstra robusthet overstiger beskyttelsen mot elektrostatisk utladning (ESD) som tilbys av disse enhetene bilnormene for 5kV menneskekroppsmodell (HBM) og 2kV ladeenhetsmodell (CDM).

Tre BOP/BRP -alternativer tilbys, med typiske verdier på 10/-10 gauss, 25/-25 gauss og 75/-75 gauss, mens deres smale driftsvindu skal sikre nøyaktige og pålitelige svitsjepunkter. Tokanalsdrift betyr at disse sensorene kan erstatte to låsesvitsjer, noe som reduserer kortplass og totale komponentkostnader.

De selvdiagnostiske egenskapene til AH397xQ skal gjøre dem egnet for ISO 26262-kompatible systemer. For ekstra sikkerhet går disse enhetene inn i en sikker driftsmodus hvis det oppdages en feil, for eksempel overtemperatur eller underspenningsutkobling.

Powered by Labrador CMS