Komponenter:

Utvider RISC-V 64-bit portefølje

Nye RISC-V-baserte mikroprosessor fra Microchip støtter oppgavekritiske. intelligente kantapplikasjoner med TSN Ethernet-svitsjing og funksjoner for kunstig intelligens (KI).

Publisert

Det globale kant-databehandlingsmarkedet forventes å vokse med mer enn 30 prosent i løpet av de neste fem årene, og betjener oppgavekritiske applikasjoner innen luftfart, forsvar, militær, industri og medisinsk sektor. For å møte denne økende etterspørselen etter innvevde løsninger for systemer med blandete kritiske systemer, har Microchip Technology annonsert PIC64HX-familien av mikroprosessorer (MPUer). I motsetning til tradisjonelle MPUer, er den nye serien spesialbygget for å møte spesielle krav til intelligent kantdesign.

PIC64HX er en høyytelses, 64-biters RISC-V MPU som er i stand til å behandle avansert kunstig intelligens og maskinlæring (AI/ML). De er designet med integrert tidssensitiv nettverk (TSN) Ethernet-tilkobling og milititærgradert post-kvanteaktivert sikkerhet. Serien er spesielt utviklet for å levere høy feiltoleranse, skalerbarhet og strømeffektivitet.

Den integrerte Ethernet-svitsjen inkluderer et TSN-funksjonssett med støtte for viktige nye standarder: IEEE P802.1DP TSN for Aerospace Onboard Ethernet Communications, IEEE P802.1DG TSN Profile for Automotive In-Vehicle Ethernet Communications og IEEE/IEC 60802 TSN Profile for Industrial Automation .

Åtte 64-biters RISC-V CPU-kjerner – SiFive Intelligence X280 – med vektorutvidelser skal bidra til å utføre databehandling med høy ytelse for blandete kritiske systemer, virtualisering og vektorbehandling for å akselerere KI-arbeidsbelastninger. Kjernene kan distribueres på flere måter for å aktivere SMP, AMP eller dobbeltkjerne «lockstep»-operasjoner. WorldGuard maskinvarearkitekturstøtte er gitt for å muliggjøre maskinvarebasert isolasjon og partisjonering.

Den forventede ankomsten av kvantedatamaskiner utgjør en eksistensiell trussel da den vil gjøre gjeldende sikkerhetstiltak ineffektive. Som et resultat av dette begynner offentlige etater og virksomheter over hele verden å kreve inkludering av post-kvantekryptografi i enhver kritisk infrastruktur. PIC64HX imøtekommer nåværende og fremtidige sikkerhetsbehov, og er en av de første MPUene på markedet som støtter omfattende sikkerhet i militærgrad, inkludert den nye NIST-standardiserte FIPS 203 (ML-KEM) og FIPS 204 (ML-DSA) post-kvantekrypteringsalgoritmer.

Utviklingsverktøy

PIC64HX MPU støttes av en pakke med verktøy, biblioteker, drivere og oppstartsfastvare. Flere åpen kildekode, kommersielle og sanntidsoperativsystemer støttes, inkludert Linux og RTEMS, samt hypervisorer som Xen. PIC64HX MPUer utnytter Microchips omfattende Mi-V-økosystem av verktøy og designressurser for å støtte RISC-V-initiativene. EValueringssettet Microchip Curiosity Ultra+ PIC64HX kan også leveres, der de samarbeider med leverandører av enkelkort datamaskiner.

Tilgjengelighet

PIC64HX MPU-prøver vil være tilgjengelige for Microchips partnere med tidlig tilgang i 2025.

Powered by Labrador CMS