Test og måling:

PicoScope oscilloskop optimalisert for hastighet

Pico Technology har lansert oscilloskopet PicoScope 6428E-D som i følge produsenten er laget for applikasjoner som krever høy ytelse i signalanalyse.

Publisert

Det nye oscilloskopet utvider mulighetene til den eksisterende PicoScope 6000E-serien, noe som gjør det til et ideelt verktøy for forskere og utviklere som arbeider innen høyenergifysikk, LIDAR, VISAR, spektroskopi, akseleratorer og andre høyhastighetsapplikasjoner.

PicoScope 6428E-D har en maksimal båndbredde på 3 GHz med opptil 10 GS/s samplingsfrekvens og opptil 12-bits FlexRes (fleksibel oppløsning). Med fire spenningsområder mellom ±50 mV og ±500 mV, kan den integreres i systemer som krever 50 Ω målinger.

3 GHz-båndbredde og 10 GS/s samplingshastighet gjør at det nye skopet har sammenlignbar ytelse med et generelt oscilloskop til en mer kostnadseffektiv pris. Det har 8- til 12-bit FlexRes ADC som sørger for fleksibel oppløsning med opptil 4 GS-opptaksminne.

Oscilloskopets BNC-innganger har plass for 50 Ω-prober eller man kan bruke et høykvalitets SMA-adapter (TA313) for flere tilkoblingsmuligheter.

Målingene analyseres i programvaren PiocScope 7.

I tillegg til fire analoge kanaler har oscilloskopet opptil 16 digitale kanaler. PicoScope 7 (analyseverktøy), støtter et stort utvalg av avansert trigging, serielle protokolldekodere og masketesting og gir et konsistent brukergrensesnitt på tvers av sanntidsoscilloskopene (fra 2000 til 6000-serien).

PicoSDK (programvareutviklingssett) gir drivere levert for Windows, macOS og Linux, samt støttekode for eksterne pakker som LabView og MathWorks. Den gir også muligheten til å støtte synkronisering av flere enheter, gjennom 10 MHz-inngangen eller aux-triggerinngangen.

PicoScope 6428E-D-varianten er optimert for ytelse ved høyere båndbredder (ved fjerning av 1 MΩ-inngangene). Den utvider den analoge båndbredden til PicoScope 6000E sanntidsfamilien av oscilloskoper opp til 3 GHz og støtter opptil 10 GS/s i 8-bits modus. I tokanalsmodus reduseres samplingshastigheten til 5 GS/s og 2,5 GS/s på alle fire analoge kanalene

Brukere kan utnytte PicoSDK til å utvikle skreddersydde programvareløsninger for PicoScope 6428E-D. GitHub-vertsbaserte eksempler viser integrasjon med programvare som NI LabVIEW og MATLAB, eller programmeringsspråk inkludert C, C++ og C#, Visual Basic (.NET) og Python.

PicoScope 6428E-D-oscilloskopet har også strømmemodus som tillater kontinuerlig datafangst, direkte til PC-ens RAM eller harddisk med fangststørrelsen begrenset kun av tilgjengelig lagring. Dette skal gjøre det til et ideelt verktøy for originalutstyrsprodusenter (OEM) eller systemintegrasjonsapplikasjoner.

Powered by Labrador CMS