Sensorer:

Bevegelses- og aktivitetssensor

Én enkelt trådløs og batteriløs sensor for mange oppgaver.

Publisert Sist oppdatert

Under fagmessen Light & Building 2024 er EnOcean klar til å introdusere den forbedrede EMDC-familien av energihøstings- og aktivitetssensorer. Denne etter eget utsagn banebrytende enheten fra en av pionerene innen trådløs teknologi for energihøsting markerer et betydelig sprang fremover innen smartbyggteknologi, skriver selskapet i en pressemelding.

Den lar brukere overvåke rombelegg, lysnivåer og menneskers aktivitet gjennom én enkelt, selvforsynt trådløs sensor.

Tilgang til data om opptatte/befolkede rom og omgivelseslysnivå muliggjør automatisering av belysningssystemer basert på rombelegg og tilgjengelig lys. I tillegg kan HVAC-systemer (oppvarming, ventilasjon, luftkondisjonering) dra nytte av den samme informasjonen for å automatisk justere oppvarming, kjøling og luftstrøm basert på faktisk bruk i stedet for statiske tidsplaner. Denne typen smart bygningsautomatisering øker energieffektiviteten betraktelig uten behov for manuell inngripen.

Utover lysstyring, muliggjør sensorens tilstedeværelsesdata strømlinjeformet overvåking av arbeidsområdet og møteromsutnyttelsen. Brukere kan enkelt finne tilgjengelige møterom, noe som sparer tid og krefter. Tjenester som kontor- eller toalettrengjøring kan planlegges basert på faktisk bruk i stedet for faste tidsplaner. Dette øker driftseffektiviteten og brukertilfredsheten, heter det.

Powered by Labrador CMS